Bestel rechtstreeks bij de fabrikant
Kind- en milieuvriendelijk
Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)
Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)
Previous slide
Next slide

Bestel rechtstreeks bij de fabrikant

Kind- en milieuvriendelijk

Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)

Voor 15:00 uur besteld, vandaag verzonden*

MagneetVerf in kleur of transparant: kan dat?

Wil je magneetverf in kleur op de muur? Bijvoorbeeld wit, beige of groen? Dat snappen we. Magnetische verf is van zichzelf grijs. Dat kan wat te somber zijn naar jouw smaak. Wie weet wil je een mooie lichtblauwe magneetmuur. Of misschien wil je alle muren wit houden, maar toch magneetjes aan de muur kunnen hangen. Wij hebben de oplossing!

Transparante magneetverf: bestaat dat?

Het lijkt de makkelijkste oplossing om transparante magneetverf te gebruiken. Zo blijf je de oorspronkelijke kleur van muur, deur of meubel zien. Maar… Dat bestaat helaas niet. Dat komt doordat de magneetverf kleine ijzerdeeltjes bevat, die zorgen voor de magnetische werking. Doorzichtig ijzer bestaat natuurlijk niet. Vandaar dat de verf altijd, net als ijzer, grijs van kleur is. Hoe zorg je dan dat je magneetverf in kleur kunt gebruiken? Door het te overschilderen!

Magneetverf in kleur overschilderen:
zo doe je dat

Allereerst breng je magneetverf zelf aan. Breng minimaal drie lagen magneetverf aan om een goede magnetische werking te garanderen. Breng eventueel een vierde laag aan of gebruik dikkere lagen, voor een sterkere magnetische werking. Laat de verf daarna minimaal 24 uur uitharden. Vervolgens kan de verf overschilderd worden in elke kleur.

Let op: probeer de magneetverf niet te mengen met een andere kleur!
Er is in verhouding veel verf nodig om de grijze kleur van de ijzerdeeltjes te overstemmen. De verf raakt dan zo erg verdund, dat de magnetische werking verloren gaat.

Magneetverf in het wit, kan dat?

Ja, ook dat is mogelijk. Kies een goed dekkende witte verf. Als je meerdere lagen witte verf wilt aanbrengen, dan raden we aan om eerst nog een extra laag magneetverf aan te brengen, bovenop de drie standaard lagen MagneetVerf. Anders loop je het risico dat de magneetverf zijn kracht teveel verliest. Wit behang aanbrengen over de magneetverf kan zelfs ook.

Combineren met behang, SchoolbordenVerf of SketchPaint

De magneetverf is ook te gebruiken achter behang. Op die manier kun je allerlei kleuren en patronen kiezen. Ook bij behangen geldt: zorg dat je eerst genoeg (dikke) lagen magneetverf aanbrengt.  Nog een leuk idee: breng over drie lagen MagneetVerf een laag SchoolbordenVerf aan. Zo maak je een multifunctionele muur, waar je op kunt krijten en waar je magneten aan kunt hangen. Tot slot onze gouden tip: bedek je magneetmuur met een laag SketchPaint. Daarmee maak je de muur wit én beschrijfbaar met uitwisbare markers!

Rob van der Meer
bracht in 2003 magneetverf naar Nederland.

Mijn tip: Bekijk voor het beste eindresultaat
van jouw project onze instructievideo’s
hoe  je magneetverf toepast.

Ervaar de magie van onze verven

Zoek je een specifiek product? Je vindt deze hier:

Meer ideeën vindt je op:

Hier vindt je een aantal van onze producten

Anderen bekeken ook