Bestel rechtstreeks bij de fabrikant
Kind- en milieuvriendelijk
Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)
Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)
Previous
Next

Bestel rechtstreeks bij de fabrikant

Kind- en milieuvriendelijk

Gratis verzonden vanaf € 24,95 (NL)

Voor 15:00 uur besteld, vandaag verzonden*

Bluescreen verf, of toch GreenscreenPaint? Dit zijn de verschillen!

Bluescreen verf, waar kun je dat voor gebruiken? Vloggen, bijvoorbeeld! TikTok, YouTube, Insta-story’s… We filmen meer dan ooit. Een greenscreen ken je misschien al: wanneer je voor een groene achtergrond filmt, kun je achteraf nieuwe achtergronden in jouw video-opnames monteren. Een bluescreen werkt bijna helemaal hetzelfde!

Op Magneetverf.nl verkochten we al GreenscreenPaint. Daarmee schilder je eenvoudig je eigen greenscreen op de muur. Nu is ook BluescreenPaint toegevoegd aan ons assortiment. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Bluescreen of greenscreen: dit zijn de overeenkomsten

Filmen voor een statische blauwe of groene achtergrond dient hetzelfde doel: bij de nabewerking kun je de achtergrond uit de filmopnames verwijderen, en vervangen door een zelfgekozen achtergrond. Daarvoor gebruik je videobewerkingsprogramma’s zoals Adobe Premier Pro, iMovie of Pinnacle Studio Plus. Zo kun je jezelf in de ene vlog in New York plaatsen, terwijl je de volgende keer voor het Colosseum in Rome staat. De wereld ligt dus aan je voeten! De kleuren groen en blauw zijn niet aanwezig in menselijke huidtinten. Dat maakt deze kleuren ideaal voor het gebruik van de zogeheten Chromakey-techniek. Maar als de greenscreen- en bluescreen verf zoveel op elkaar lijken, welke kies je dan?

Digitale camera? Kies GreenscreenPaint

Als je filmt met een digitale camera, dan krijg je met groene verf het beste resultaat. De kleur groen is namelijk helderder en zuiverder, waardoor de beeldchips in digitale camera’s deze kleur beter oppikken dan blauw. Dat maakt het zuiver verwijderen van de achtergrond makkelijker.

Weinig licht? Kies bluescreen verf

Een goede belichting bij de Chromakey-techniek is heel belangrijk, want de groene of blauwe achtergrond moet egaal zijn voor het beste resultaat. Je wilt dus geen schaduwen op de achtergrond! Zorg daarom dat de gefilmde persoon of het voorwerp goed van voren en achteren belicht is. Heb je geen goede belichting of wil je in de avond filmen? Dan kun je het beste BluescreenPaint gebruiken, omdat blauw minder helder is dan groen.

Heb je nog andere vragen, dan helpen we je graag verder. We zijn elke werkdag bereikbaar via +31 315 38 64 73, of via info@magneetverf.nl.

Uw keus gemaakt? Bestel het hier

Anderen bekeken ook